16 Şubat 2009 Pazartesi

Düm Tek Tek:)

Başlığı gören herkesin de anlayacağı gibi konu bu sene Uluslararası SesYarışmasına (Eurovision) gireceğimiz tarzanca şarkı.Aslında bu, konuya girmek için sadece bir vesile.Neyse asıl konuya gelelim.Şarkıyı yazan hatun kişi bu müstesna eserde Türkçe bir kelime olmadığı iddialarına karşı çıkıyor ve 'düm tek tek' kısmının Türkçe olduğunu belirtiyor.(E bu da onun halkımıza ve dilimize bir lütfu olsa gerek).Herneyse, bunun üzerine Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Halûk Akalın 'düm tek tek' ifadesinin anlamı olmadığını, klasik Türk müziğinde eskiden ritim tutmak için kullanıldığını söylüyor.Ayrıca 'Bu ifadelerin Türkiye'nin Eurovision şarkısında yer alması bir şey değiştirmiyor. Şarkı İngilizce." yorumunda bulunuyor haklı olarak.Bu ve bunun gibi tartışmalar her sene ortaya çıkıyor ama insanlarımızın çoğu hala kazanmak için her yol mübahtır felsefesiyle ingilizce şarkı olayına pek de ses çıkarmıyor.Hatta onlar için bir fark yaratmıyor zira öyle içiçeyiz ki bu dille sanki ana dilimizin bir uzantısıymış gibi geliyor bize.Tanıdık, içimizden bir dil gibi...Mevzu bu şarkı yarışması olsun ya da olmasın bir ülke bir başka ülke karşısında kendi dilini konuşmadan nasıl temsil edebilir ulusunu.Dil mevzusu nasıl böyle kolayca taviz verilebilecek bir mesele haline gelebilir.
"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk Milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.'Ne güzel söylemiş Atatürk.Ne kadar güzel ifade etmiş.Ama bunların çoğu içi boş şeyler geliyor artık çoğumuza.
Neyse uzatmaya gerek yok.Eurovision hakkında söyleyebileceğim son şey şu:Hadise etek giyerse ilk 10'a;kısa bir etek giyerse ilk 5' e bile girebiliriz.Hepimize başarılar...

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Hep Türkçe, Tam Türkçe!

18 Şubat 2009 01:52  
Anonymous Adsız dedi ki...

Etek konusuna katılıyorum. Göbeği de iyi diyorlar.

Tolga ;)

8 Mayıs 2009 18:36  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

Biraz Olsun Düşünen İnsanlara Armağan Olsun! Sohbet